Spessupossu

Löydät Spessun myös facebookista nimellä Spessupossu!

Meidän Spesiaalipossumme Spessu syntyi kymmenen porsaan pahnueeseen pienimpänä rääpäleenä.

Siinä vaiheessa, kun muut sisarukset ryntäsivät ruokakipolle Spessu livahti ovesta ulos ja liittyi koirien seuraan. Se jäi kasvusta jälkeen ja näytti jäävän muiden jalkoihin. Aluksi annoimme sen olla päivisin koirien kanssa, mutta koska se selvästi uskoi olevansa koira eikä possu, annoimme sen jäädä elämään vapaata possun elämää koirien kanssa.

Yksi este vapaan possun elämälle kuitenkin oli, isäntä joka ilmoitti, ettei yhtäkään ylimääräistä elättiä pahnueesta jää. Spessu osottautui yhtä nokkelaksi kuin koirat, oppi asioita kerrasta jos palkka oli riittävän hyvä ja tuli illalla istumaan rappusille  kainaloon.

Parhaaksi kaveriksi osoittautui Konsta, nuorin Estrelamme. Tämä parivaljakko kulki koko kesän yhdessä, tehden yhtä sun toista koiruutta. Useimmiten nämä puuhat vaan nauratti, mutta siinä vaiheessa meinasi hymy hyytyä, kun Spessu oli maalannut kuistilla. Kyllä, avannut maalipurkin, seisonut siinä ja tehnyt kärsän kuvia kaikkialle, mattoon, lattiaan, kenkiin...

Syksyn tullen alkoi koirakoulun pentukurssi, Konsta oli menossa sinne ja sitten me sen keksimme. Spessusta tulee "terapiasika"! Ja niin lähti Spessukin koirakouluun.

Koirakoulussa Spessu meni muiden mukana ja kaikki eivät edes huomanneet sen olevan jotenkin erilainen kuin muut.

Sitten koitti lokakuun päivä jolloin järjestettiin Suomen Karva-Kaveritesti. Spessu osallistui testiin ja läpäisi sen hienosti, vaikka yksikössä jossa testi suoritettiin oli ruoka-aika ja Spessu oli sitä mieltä, että mulle kans. Konsta oli mukana henkisenä tukena ja suoritti siinä sivussa myös testin. Näin saatiin Spessulle tärkeä virka ja henkikulta säästyi.

Kaverukset ovat keikkailleet jonkin verran, mutta nyt Spessu ei enää suostu hyppäämään auton takakonttiin ja nostaa sitä ei enää jaksa, täytynee hankkia pakettiauto.

Nykyisin Spessun vapautta on hieman rajattu ja se asuu omassa karsinassaan ja saa olla vapaana valvotusti. Kärsä on niin tehokas työkalu ja sen käyttäjä kovin kekseliäs joten päädyimme tähän ratkaisuun. Spessu ei edelleenkään välitä muiden sikojen seurasta vaan hakeutuu koirien ja ihmisten seuraan.